Spojiti ugodno s korisnim, razgovori na temu građevinskog posla, fotografije radova i druženje.savjeti i korisne informacije
 
Početna stranicaRegistracijaLogin
Građevinske usluge
Linkovi
Montažne kuće Relaxforum100x40 Create your own banner at mybannermaker.com!
lipanj 2019
ponutosričetpetsubned
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
CalendarCalendar
Posjete po državama
Montažne kuće Pageviews=1
IP locator
IP address

Share
 

 Montažne kuće

Go down 
Autor/icaPoruka
Admin Zoki

Admin Zoki

Broj postova : 157
Registriran : 25.12.2010
Lokacija : Zagreb

Montažne kuće Empty
PostajNaslov: Montažne kuće   Montažne kuće I_icon_minitime2/2/2011, 22:29

Općenito o montažnim kućama


Montažne kuće Gradnja-montazne-kuce22


Montažne kuće?
U Hrvatskoj većina investitora još uvijek se odlučuje za klasičnu gradnju, a procjenjuje se da montažne kuće čine manje od pet posto svih obiteljskih kuća. Ipak, zadnjih nekoliko godina zanimanje za montažne ili gotove kuće, sve više raste, osobito među mladim visokoobrazovanim obiteljima.
Iako kod nas postoje predrasude o montažnim kućama, opravdanih razloga za to nema. Pri ideji o gradnji montažne kuće, najčešće se postavljaju pitanja vezano uz čvrstoću konstrukcije, zapaljivosti, izolacije ili osjetljivosti na potrese. Takve predrasude nisu opravdane jer moderne montažne gotove kuće nemaju nikakve veće nedostatke nego objekti zidani klasičnim načinom, uz mnoge prednosti, kao što su cijena i brzina izgradnje. Životni vijek svakog proizvoda ovisi o kvaliteti materijala, završnoj obradi i zaštiti, tako da se i u ovom aspektu gotove kuće ne razlikuju od zidanih. Nosiva konstrukcija montažne kuće zaštićena je protiv vatre i vremenskog propadanja na sličan način kao i konstrukcije ostalih oblika gradnje. Shodno tome, naše kuće imaju zakonsku garanciju od 30 godina na stabilnost i sigurnost konstrukcije, a vijek trajanja ovakve kuće je minimalno 150 godina. Vjerojatnost izbijanja požara ili urušavanja od potresa u montažnim objektima svedena je na istu mjeru kao i u zidanim objektima. Unutrašnji zidovi oblače se materijalima visokootpornim na temperature od nezapaljivih materijala. Kao što smo spomenuli, trajanje izrade je također različito u odnosu na klasičan način gradnje, te je velika prednost ovakvog modela gradnje. Za kvalitetno izgrađenu obiteljsku kuću klasične gradnje potrebno je oko 12 mjeseci, dok je za montažnu kuću i njenu izradu "ključ u ruke" na terenu potrebno maksimalno 3 mjeseca, a sama montaža objekta gotova je za svega nekoliko dana. Kod montažnih kuća ne postoji potreba zadovoljenja mnogostrukih uvjeta prilikom gradnje kako bi se postigli zadovoljavajući uvjeti za početak ili nastavak gradnje. A možda važnije od svega je da se upotrebom novih materijala i tehnologija u finalizaciji naših gotovih kuća (žbuka i fasada) dobiva se isti vizualni identitet gotovih kuća kao što bi bio i kod zidanih kuća, te su razlike neprimjetne. Firma DomusPlus prednjači u kvaliteti ugradbenih elemenata, te pridaje veliku pozornost na kvalitetu kako bi vaša montažna kuća bila viskokvalitetna i vrijedna građevina.

Zašto montažne kuće?

Iako je često glavni kriterij novac, odnosno što više dobivenog (kvalitetnog) prostora na željenoj lokaciji, uz što niže troškove ulaganja i održavanja, jedna od bitnih činjenica ovakvog tipa gradnje je i komfor te zdraviji okoliš. Stanari u montažnim kućama zasigurno će znati cijeniti ovu veliku prednost, jer zahvaljujući dobroj toplinskoj izolaciji nema potrebe neke prostorije jače ili slabije zagrijavati kao što je to slučaj kod konvencionalnih kuća, i sve se prostorije u pasivnoj kući jednako zagrijavaju, čak i one koje izravno graniče s vanjskim hladnim zrakom. To stvara uistinu pravi ugođaj i pravi komfor u unutrašnjosti. Ustajalog ili hladnog zraka u spavaćoj sobi nema (u konvencionalnim kućama prisiljeni smo otvarati ili nagibati prozore tijekom noći) jer funkcionira sustav prozračivanja. Sa druge strane, i financijska dobrobit, direktne i indirektne uštede emisija u okoliš, sigurnije življenje, individualni odabir prostora i mnogo toga uvjetuju proboj ovakvih objekata na tržište. Provjerite kod firme DomusPlus i dodatne prednosti građenja montažne kuće.

Kolike su uštede?

Uzevši u obzir sve parametre današnje gradnje koji kazuju da objekt (novogradnja) mora imati toplinske gubitke manje od 90 kWh/m2, a da ekološki montažni objekti imaju toplinske gubitke manje od 30 kWh/m2, može se razabrati da će samo za grijanje prostora od cca 100 m2, ušteda kod montažnih objekata biti oko 6000 kWh. S obzirom na energent koji se koristi za pripremu, godišnje se uštedi oko 700 m3 plina (cca 1600 kn) odnosno oko 550 litara lakog loživog ulja (cca 2500 kn), a da se ne govori o nižoj cijeni manje kotlovnice i manjem zauzimanju prostora. Sa druge strane, koliko je to uštedilo CO2? S obzirom da izgaranje 1 tone lož ulja u atmosferu emitira oko 3,15 tona CO2 , može se reći da su minimalne godišnje uštede emisija oko 1,7 tona (u komparaciji novogradnja– montažni eko-objekt); što bi u nekom garantiranom vremenu eksploatacije objekta od minimalno 50 godina dovelo do ušteda od 85-90 tona CO2. Zid firme DomusPlus je u nivou najkvalitetnijih zidova po Europskim normama i u nijednom slučaju ne bi trebalo štedjeti na kvaliteti zidova koji bi doveli do degradiranja svih prednosti montažne gradnje.

Montažne kuće 04835d87d2f361

Montažne kuće Montaznakuca31220080905001

Montažne kuće Montazne-kuce-marles-atris-149-3738-1

Montažne kuće 2395_j1

izvor
[Vrh] Go down
http://uradilako4you.forumcroatian.com
rank stranger

rank stranger

Broj postova : 9
Registriran : 16.02.2011

Montažne kuće Empty
PostajNaslov: Re: Montažne kuće   Montažne kuće I_icon_minitime22/2/2011, 06:20

Pozdrav Zoki,
Da li su domus plus kuće s kojima i ti radiš i koje preporučaš?
[Vrh] Go down
Admin Zoki

Admin Zoki

Broj postova : 157
Registriran : 25.12.2010
Lokacija : Zagreb

Montažne kuće Empty
PostajNaslov: Re: Montažne kuće   Montažne kuće I_icon_minitime22/2/2011, 11:55

Svakako preporučam Domus plus , jer su brzi i kvalitetni , te ispunjavaju sve uvjete za kvalitetnu montažnu kuću, jedino što oni imaju svoj gotovi proizvodni program tipova kuča, i odstupanja od njihovog izvornog projekta mogu biti minimalna, dok mi postavljhamo nove kuče prema gotovim projektima i nismo ograničeni tipiziranjem, nego je osnovna ideja investitora, a proizvodnja istim materijalima kao i Domus projekt i nekim preinakama u izolaciji, kako bi se postigla maksimalna iskoristivost toplinskih efekata i neke inovacije u izradi konstrukcije, pošto nismo ograničeni spajanjem gotovih elemenata, nego se kostur spaja i postavlja direktno na gradilištu, prema zadanom projektu. Koristimo renomirane materijale poznatih proizvođača, koji zadovoljavaju uvjete i norme protupožarne zaštite, statike te ekološke norme. U samom osmišljavanju našeg tipa gradnje usvojili smo iskustva renomiranih svjetskih firmi u proizvodnji montažne građevine, i iskustva i ispitivanja građevinskog fakulteta u zagrebu, naročito profesora Velimira Ukrayntszheka, te se prilikom same gradnje savjetujemo sa istim u slučaju posebnih zahvata. Pošto nemamo gotovi proizvodni program, nema ogeraničenja u finalnom izgledu kuče i postavljanju dodate izolacije i poboljšanju svojstava objekta.
I osnovna prednost da smo jeftiniji od renomiranih proizvođača, a to je danas jedna od osnovnih prednosti.
[Vrh] Go down
http://uradilako4you.forumcroatian.com
rank stranger

rank stranger

Broj postova : 9
Registriran : 16.02.2011

Montažne kuće Empty
PostajNaslov: Re: Montažne kuće   Montažne kuće I_icon_minitime23/2/2011, 06:39

pozdrav
Kakva je situacija sa papirologijom. Da li izvodite kuće prema gotovom glavnom projektu koje napravi ovlašteni ured ili vaša tvrtka izrađuje glavni projekt. Ako to radite vi, kolika je cijena idejnog i glavnog projekta?
[Vrh] Go down
Admin Zoki

Admin Zoki

Broj postova : 157
Registriran : 25.12.2010
Lokacija : Zagreb

Montažne kuće Empty
PostajNaslov: Re: Montažne kuće   Montažne kuće I_icon_minitime23/2/2011, 10:32

Objekte izvodimo prema gotovom glavnom projektu ovlaštenog ureda, samo se možemo dogovoriti oko osnovnog idejnog riješenja za objekt. Potrebno je upoznati se s mogučom izgradivosti na parceli, kolika bi bila zadana kvadratura objekta, te se iz toga napravi osnovni predložak za ovlašteni ured koji prema njemu izrađuje glavni projekt. Znači vaša osnovna ideja koju prenesemo na tehnički tlocrt objekta u mjerilu 1:100, s predloženim riješenjem konstrukcije, izolacije, uporabljenih materijala u gradnji, a onda je na projektantu da odradi tehničku dokumentaciju, kad bude upoznat sa istim. Izbor projektanta može biti vaš ili naš.
[Vrh] Go down
http://uradilako4you.forumcroatian.com
rank stranger

rank stranger

Broj postova : 9
Registriran : 16.02.2011

Montažne kuće Empty
PostajNaslov: Re: Montažne kuće   Montažne kuće I_icon_minitime24/2/2011, 07:35

Znači, tvrtka u kojoj radim mi može izraditi glavni projekt, a ti prema tome izvodiš kuću. Pitanja je puno jer se sa montažnim kućama nisam nikad sreo u poslu, (radio sam samo sa zidanim i betonskim i par drvenih), ali reci mi još, kolika je cijena radova za roh bau gradnju kod montažne kuće (ako kao takva postoji)
[Vrh] Go down
Admin Zoki

Admin Zoki

Broj postova : 157
Registriran : 25.12.2010
Lokacija : Zagreb

Montažne kuće Empty
PostajNaslov: Re: Montažne kuće   Montažne kuće I_icon_minitime24/2/2011, 09:21

E a sad što se toga tiče, u izradi montažnih kuča, radi se o visokom ,visokom roh bau sistemu, jer pošto se sklopi kuča, ona je skoro skroz gotova, stolarija, zidovi, predstoji samo završni sloj fasadne žbuke ili premaza, unutra farbanje, postava rasvjetnih tijela i prekidača,keramika, postavljanje podnih obloga.
Tako da se ni cijena ne može reči dok se ne dobije barem kvalitetan idejni plan, normalno od kojeg glavni izvedbeni projekt nebi odstupao.
Tako, prvo idejni projekt, a onda cijena.
[Vrh] Go down
http://uradilako4you.forumcroatian.com
rank stranger

rank stranger

Broj postova : 9
Registriran : 16.02.2011

Montažne kuće Empty
PostajNaslov: Re: Montažne kuće   Montažne kuće I_icon_minitime24/2/2011, 11:11

Evo, moram još nešto upitati. Da li je cijena 350 eura za ključ u ruke sa PDV-om ili bez.
Pozdrav
[Vrh] Go down
Admin Zoki

Admin Zoki

Broj postova : 157
Registriran : 25.12.2010
Lokacija : Zagreb

Montažne kuće Empty
PostajNaslov: Re: Montažne kuće   Montažne kuće I_icon_minitime24/2/2011, 13:24

Rekao sam vam da sve ovisi o konačnoj izvedbi, tj. idejnom projektu gdje če biti predviđeno kolika če biti izolacija, količina otvora,tj.pvc stolarije, vrsta pokrova i sl. Cijena je osnovna bez PDV-a, za klasičnu izvedbu objekata do 100 m2 zid debljine 25 cm, tj. konstrukcijski dio s izolacijom 20 cm, i vanjski fasadni stilopor debljine 5cm, i završni fasadni sloj u bijeloj boji.
Pokrov lim imitacija crijepa.
[Vrh] Go down
http://uradilako4you.forumcroatian.com
rank stranger

rank stranger

Broj postova : 9
Registriran : 16.02.2011

Montažne kuće Empty
PostajNaslov: Re: Montažne kuće   Montažne kuće I_icon_minitime25/2/2011, 07:22

Ok. Toliko za sada. Hvala na odgovorima. Malo ću sada sve staviti da se "paca". Molio bih vaš broj telefona da se eventualno čujemo kad malo zatopli, jer bi želio vidjeti neke kuće.
Pozdrav
[Vrh] Go down
Sponsored content
Montažne kuće Empty
PostajNaslov: Re: Montažne kuće   Montažne kuće I_icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Montažne kuće
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Uradi lako,saznaj kako :: Građevinski radovi :: tipovi gradnje objekata-
Forum(o)Bir: